Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ...


Θα μας τρελάνει τελείως το Κόμμα; Έντάξει, μια ροπή τα τελευταία χρόνια στο συντηρητισμό και τα πατριωτικά ιδεώδη την είχε, στις πορείες κλεινόταν στον εαυτό του, με τα άλλα αριστερά κομματάκια δε μίλαγε, με τους αναρχικούς πέφτανε μερικές ψιλές, αλλά τέτοια ταύτιση με τις απόψεις του ΛΑΟΣ δεν την είδα να έρχεται. Τώρα πάλι, μπορεί εγώ να κοιμόμουν και να ονειρευόμουν ότι παρά τα ελαττώματά του, υπάρχει στη βουλή ένα Κομουνιστικό Κόμμα, έτσι για να λέμε βρε αδερφέ. Πούτσες.

Διαβάστε ΕΔΩ και φρίξτε.

Κρίμα τα σφυροδρέπανα και τα γαρύφαλλα, κρίμα το μπόι σου καλε (άσχετο).
"Κ"ΚΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ Λ.Α.Ο.ΤΙΑΝΕ...
Αν περνάτε από Περισσό και ακούτε τριξήματα, δεν είναι από τον ηλεκτρικό, τα κόκκαλα του Μπελογιάννη είναι.

Αφιερωμένο σε αγανακτισμένα συντρόφια και αγουροξυπνημένους ψηφοφόρους.



ΥΓ: Φυσικά και το παραπάνω διήγημα, αν και εμετικό, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η αγανάκτηση του γράφοντα σχετίζεται με τη στάση του "Κ"ΚΕ αυτές τις μέρες του κοινωνικού ξεσπάσματος και με το πως το κόμμα διαχειρίστηκε την κατάσταση λασπολογώντας παρέα με το φασισταριό σε βάρος ενός άλλου αριστερού κόμματος (μπας και κερδίσει κάνα ψηφουλάκι από καμιά θείτσα) και προβάλλοντας το μοντέλο του μπάτσου-εργαζόμενου (γιατί, αυτοί δεν ψηφίζουν;), ενώ θα μπορούσε (λέμε τώρα) να αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα κοινωνικής ανατροπής like the good old times.
Αιδώς Αργείοι.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΣΙ


Από τη ζούγκλα της Τσιάπας στη ζούγκλα της Αθήνας. Gracias Subcomandante...

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει σαφές: Ο διαχωρισμός μεταξύ της αστυνομίας ως συντεταγμένο σώμα και των αστυνομικών που ως άτομα το απαρτίζουν. Η διαφοροποίηση ανθρώπου και μάζας. Κανένας λογικός, μη αιμοδιψής άνθρωπος δεν επικροτεί τον τραυματισμό του ανθρώπου - αστυνομικού όπως και φυσικά δεν μπαίνει σε διαδικασία να κάνει σύγκριση με την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου από το συνάδελφό του. Πρόκειται για δυο μη ανεξάρτητα, πλην όμως τελείως διαφορετικά γεγονότα. Στη μια περίπτωση έχουμε την κορύφωση μιας επαναλαμβανόμενης και διαρκούς βίας και κατάχρησης εξουσίας από τα άνω, ενώ στην άλλη ένα παντελώς αδικαιολόγητο χτύπημα από μια συγκεκριμένη ομάδα κουμπουροφόρων αγνώστων λοιπών στοιχείων, που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί με οποιουσδήποτε εξεγερμένους διαδηλωτές, οποιασδήποτε απόχρωσης. Ενέργειες σαν κι αυτή το μόνο που εξυπηρετούνε είναι η προσπάθεια "θυματοποίησης" της αστυνομίας από κονδυλοφόρους και φασίστες που σε άριστη συνεργασία ανέλαβαν την αποχαύνωση της πλέμπας από τα χαζοκούτια. Δεν τα καταφέρνουν όμως. Ο αστυνομικός είναι θύμα. Η αστυνομία όχι. Η αστυνομία είναι ένας οργανωμένος κατασταλτικός μηχανισμός, που αφενός πουλάει νταβαντζηλίκι, εμπλεκόμενος σε κάθε είδους ποινικά κολάσιμη πράξη από αυτές που διατείνεται ότι μας προστατεύει, αφετέρου αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα ενός ληστρικού, στην ουσία του βαθειά αντιδημοκρατικού και ανελεύθερου κράτους, με σκοπό την τρομοκράτηση και την εν τη γενέση κατάπνιξη κάθε αντίδρασης από τα μη διαβρωμένα και υγιή κομμάτια της κοινωνίας μας. Και για του λόγου το αληθές το παρακάτω βίντεο από το πολύ καλό tvxs.gr. Δώστε βάση στη συγκλονιστική αλληλεγγύη του μαγαζάτορα(ναι, υπάρχουν και νοικοκυραίοι που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά ιδιοκτήτες) και του δασκάλου.



Μετά από αυτό ο μοναδικός χαιρετισμός που έχω να προσφέρω είναι:

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ