Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ...


Θα μας τρελάνει τελείως το Κόμμα; Έντάξει, μια ροπή τα τελευταία χρόνια στο συντηρητισμό και τα πατριωτικά ιδεώδη την είχε, στις πορείες κλεινόταν στον εαυτό του, με τα άλλα αριστερά κομματάκια δε μίλαγε, με τους αναρχικούς πέφτανε μερικές ψιλές, αλλά τέτοια ταύτιση με τις απόψεις του ΛΑΟΣ δεν την είδα να έρχεται. Τώρα πάλι, μπορεί εγώ να κοιμόμουν και να ονειρευόμουν ότι παρά τα ελαττώματά του, υπάρχει στη βουλή ένα Κομουνιστικό Κόμμα, έτσι για να λέμε βρε αδερφέ. Πούτσες.

Διαβάστε ΕΔΩ και φρίξτε.

Κρίμα τα σφυροδρέπανα και τα γαρύφαλλα, κρίμα το μπόι σου καλε (άσχετο).
"Κ"ΚΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ Λ.Α.Ο.ΤΙΑΝΕ...
Αν περνάτε από Περισσό και ακούτε τριξήματα, δεν είναι από τον ηλεκτρικό, τα κόκκαλα του Μπελογιάννη είναι.

Αφιερωμένο σε αγανακτισμένα συντρόφια και αγουροξυπνημένους ψηφοφόρους.



ΥΓ: Φυσικά και το παραπάνω διήγημα, αν και εμετικό, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η αγανάκτηση του γράφοντα σχετίζεται με τη στάση του "Κ"ΚΕ αυτές τις μέρες του κοινωνικού ξεσπάσματος και με το πως το κόμμα διαχειρίστηκε την κατάσταση λασπολογώντας παρέα με το φασισταριό σε βάρος ενός άλλου αριστερού κόμματος (μπας και κερδίσει κάνα ψηφουλάκι από καμιά θείτσα) και προβάλλοντας το μοντέλο του μπάτσου-εργαζόμενου (γιατί, αυτοί δεν ψηφίζουν;), ενώ θα μπορούσε (λέμε τώρα) να αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα κοινωνικής ανατροπής like the good old times.
Αιδώς Αργείοι.

7 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Γάματα Σέργιε. Απλώς η ξεφτίλα παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις πλέον. Τους τα έχωσε ο παππούς Γλέζος προχτές. "Ότι δεν το ελέγχουμε το χτυπάμε". Αλλά δε βαριέσαι. Όλα αυτά είναι γνωστά από πάντα. Η ιστορία του κόμματος είναι γεμάτη ανθρωποφαγίες. Όσοι πέρασαν από την κρεατομηχανή των κομματικών μηχανισμών του "ιδρύματος" τα λένε από χρόνια. Μερικοί όμως τους ψηφίζουν ακόμα...

γ.κ. είπε...

"ακου με προσεκτικά και μην με
διακόψεις"

έτσι αρχίζει το άρθρο που έκανες λινκ

έτσι θέλει και το κόμμα αυτό τους ανθρώπους του

δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για ν΄ακολουθήσει κάποιος τις...οδηγίες

να είσαι καλά

sergios είπε...

@ βασικός: Η ιστορία του κόμματος είναι μεν γεμάτη ανθρωποφαγίες αλλά θα περίμενε κανείς μέσα από τη ματοβαμένη ιστορία του να έχει προσανατολίσει την κοινωνική του δράση με συνέπεια ως προς το ριζοσπαστικό ρόλο που διατείνεται ότι έχει. Φρούδες ελπίδες.

@ ψουξ: Προφανώς η "γραμμή" λέει συστράτευση με τον μπάτσο - εργαζόμενο - ψηφοφόρο και αν κάτι ξέρει καλά το κόμμα να κάνει, αυτό είναι η προπαγάνδα. Και αυτό το "λογοτεχνικό" πόνημα είναι φανερό τι εξυπηρετεί.

Λωτοφάγος είπε...

Από την ψυχολογία της ήττας και τα 2 ΚΚΕ εισαγωγών-εξαγωγών, περάσαμε στο "οι σύντροφοι να είναι σοβαροί και να μην χορεύουν" και από εκεί στη συνεργασία με ΝΔ το 1989. Τρομοκρατημένο διαιρέθηκε πάλι, και τώρα πορεύεται περίκλειστο! Θα κάνει και άλλες μαλακίες, ελπίζω μόνο να μην είναι σοβαρότερες! (δες τις αναρτήσεις μου 11/12 και 31/12/08)

Ναπoλέων είπε...

Σέργιε,
Βασικέ Μ.,
Ψούξ,
Λωτοφάγε,


εδώ έχουμε διάλογο «από μηδενική βάση»{*} για την Παιδεία κι εσείς ασχολείστε ακόμα με απολιθωμένους σκελετούς;;;
Αφήστε τους για τους παλαιοντολόγους...
Μην παίρνετε τη δουλειά από αναξιοπαθούντες επιστήμονες!

Μπά σε καλό σας!

Κάντε μιά επίσκεψη στον φίλο μου τον Μυλωνάκη.
{εγώ μόλις γύρισα από κεί}
Είναι και "συντρόφι", δεν θα σάς χρεώσει πολλά.

α-α-ε
Ν.
-----------
{*} Αφού την έχουν φτάσει στο ΜΗΔΕΝ, λογικό είναι να ξεκινήσουν από ...μηδενική βάση.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η ανάλυση της κοινωνίας και των φαινομένων της γίνονταν υπό το πρίσμα της ταξικής πάλης και της οικονομίας ίσως υπήρχε δογματισμός (βλ. πρωτοπορία της εργατικής τάξης ντε και καλά!).

Τώρα ο δογματισμός αντικαταστάθηκε από μία χαμηλού επιπέδου "ψυχολογικής" ανάλυσης περί απωθημένων και καταπίεσης στον έσω κόσμο των κατασταλτικών μηχανισμών!

Είπαμε να είναι το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους αλλά αυτή η υποστήριξη να έχει τα όριά της.
Να βλέπει δηλαδή ποιες πράξεις εργαζομένων θα υποστηρίζει κάθε φορά γιατί μία αντίστοιχης τύπου δικαιολόγηση θα μπορούσε να σταθεί για οποιοδήποτε υποκείμενο εγκληματικής πράξης (παιδεραστές αν και αυτοί με τη σειρά τους είχαν υπάρξει θύματα, νταβαντζήδες, ληστές κλπ).

..........

Το διάβασα κι εγώ όταν κυκλοφόρησε το "διήγημα" και αφού αναρωτήθηκα "τι θέλει να πει ο ποιητής;" έκανα εμετό!

Υ.Γ "Κρατάω" το βίντεο για τον Μπελογιάννη με τη φωνή της Δημητριάδη.
Έτσι κι αλλιώς μόνο ένα τέτοιο ΚΚΕ μπορεί να συγκινεί πια. Χωρίς αυτή την ιστορία (και με πολλές μαύρες σελίδες, ναι το έχω υπόψη μου δυστυχώς) σήμερα μάλλον δεν θα είχε ούτε αυτό το ποσοστό...

sergios είπε...

Χαίρομαι που εκφράζονται εποικοδομητικές απόψεις!

@ Ναπολέων: Με τέτοια χάλια που έχει η παιδεία η μόνη βάση για διάλογο είναι η μηδενική! Αν και με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις μάλλον ο διάλογος θα έχει και μηδενική κατάληξη!

@ Π: Φοβάμαι κι εγώ πως ο μόνος ζωντανός στο Κόμμα είναι ο Μπελογιάννης! Καλωσήρθες