Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

LOVE ACTUALLY


Το LOVE ACTUALLY είναι μια ταινία που δε θα περίμενα ότι θα μου άρεσε. Ο συνδυασμός χριστούγεννα-αισθηματική κωμοδία είναι κάτι που διαβάζοντάς το στα χαρακτηριστικά μιας ταινίας αυτόματα η προκατάληψή μου παίρνει ένα κόκκινο μαρκαδόρο και σημειώνει ένα μεγάλοΧ. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που συνδυάζει έξυπνα το εντυπωσιακά μεγάλο καστ, το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ και την πλοκή των διαφορετικών ιστοριών που απαρτίζουν το σενάριο.
Ιδιαίτερα με συγκίνησε η σκηνή (φώτο) όπου ο γηραλέος ροκ σταρ που ανέλπιστα επανήλθε στο νούμερο 1 ανήμερα των χριστουγέννων και βρέθηκε προσκεκλιμένος στα λαμπρότερα ρεβεγιόν του Λονδίνου, προτιμά τελικά να περάσει τα χριστούγεννα με τον μοναχικό χοντρούλη και ψιλοlooser αντζέντη του, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η ταινία εντέλει εστιάζει στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις και αυτό την κάνει να ξεφεύγει από το γλυκανάλατο χαρακτήρα αντίστοιχων ταινιών. Εξάλλου όποια ταινία δεν έιναι αμερικανιά αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς! Το τραίηλερ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: