Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

MIP

Αυτή τη φορά ο πόλεμος μας έπιασε στον ύπνο. Κάτι ο Αύγουστος, κάτι οι Ολυμπιακοί, για όσους ασχολούνται με τους αθλητικούς εσμούς (sic), κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Οι Ρώσοι εξάλλου έχουν μια παράδοση να κάνουν τους πολέμους τους πιο αθόρυβα και με λιγότερη κάλυψη από τους Αμερικάνους. Αυτό δε σημαίνει πως αυτός ο πόλεμος είναι λιγότερο επώδυνος ή ότι οι νεκροί του σκοτώνονται λιγότερο. Απλά εμάς στα αρ.....ια μας! Αν θέλανε ακροαματικότητα να σκοτώνονταν το χειμώνα κατά προτίμηση κατά τις 20:00. Στην πολιτισμένη δύση έτσι έχουν τα πράγματα. Η ευαισθησία διαρκεί όσο ένα δελτίο ειδήσεων. Και αυτό οι "παίχτες" στα γεωπολιτικά παιχνίδια της περιοχής το ξέρουν καλά.
Υπάρχουν αρκετές εμπόλεμες περιοχές στον κόσμο για πολλές από τις οποίες ξέρουμε ελάχιστα ή καθόλου. Η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία είναι από το 92 και μετά καζάνια που βράζουν. Οι Οσέτιοι, λαός που μοιράζεται μεταξύ Ρωσίας και (φιλονατοϊκής) Γεωργίας έχουν κηρύξει τη χώρα τους ανεξάρτητη, με δημοψήφισμα από το 2006, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζει η Γεωργία. Η ανεξαρτησία τους δεν έγινε αποδεκτή από καμιά άλλη χώρα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός Κοσόβου στην ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου άνοιξε το δρόμο για να αρθεί κάθε δισταγμός στην επαναχάραξη των συνόρων. Η Ρωσία τώρα παρεμβαίνει στρατιωτικά και οι φωνές των Ευρωπαίων που μιλούν για σεβασμό των συνόρων της Γεωργίας ακούγονται γελοίες. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν, τα σύνορα μεταβάλλονται κατά τη θέληση των ισχυρών και οι λαοί γίνονται για ακόμα μια φορά πιόνια σε ένα νέο ψυχροπολεμικό παιχνίδι. Αποτέλεσμα: Μέχρι στιγμής 1400 νεκροί σε μια περιοχή με πληθυσμό μόλις 70.000 κατοίκων. Ένας νέος πόλεμος γεννήθηκε...











"Στον πόλεμο βρίσκεις πάντα ανθρώπους πρόθυμους να θυσιάσουν τις ζωές των άλλων" Ντόναλντ Τράμπο στο "Ο Τζώνυ πήρε το όπλο του"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν κάποτε ένας καλός κύριος που τον έλεγαν Πούτιν. Και ήταν και κάποιος κακός που τον έλεγαν Μπους. Κάθε που σκότωνε αθώους ο κακός Μπους, ο καλός Πούτιν θύμωνε και τού κουνούσε το δάχτυλο μπροστά στις τηλεοράσεις. Όχι κακέ Μπους, δεν θα περάσει ο επεκτατισμός σου. Το αίμα τόσων αθώων που χύνεις θα σε κυνηγά.

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες... βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ...

Ένδειξη ζωής είπε...

Αυτός ο πόλεμος όντως μας αιφνιδίασε...αίσχος και ντροπή!
παιχνίδια βρώμικα στις πλάτες του λαού.
Θλίψη νιώθω...

καλώς σε βρήκα

Ναπoλέων είπε...

Ήταν κάποτε κάτι καλοί κύριοι {και κυρίες...ΚΑΙ κυρίες} που τους έλεγαν αρχηγούς, βασιλιάδες, γυιούς θεών, κυβερνήτες, προέδρους, πρωθυπουργούς, σουλτάνους, Χάν, και διάφορα άλλα παραπλήσια.
Και ήταν και κάποια προβατάκια που τα έλεγαν υπηκόους. Κάθε τόσο σκότωναν αθώους υπηκόους ο καλοί ως άνω ΚΥΡΙΟΙ.
Δικοί τους ήτανε, ότι ήθελαν τους έκαναν...
Τους είχαν φορέσει και κάτι κουδούνες νάαααα! για να μην χάνονται μέχρι τό άρμεγμα και εντέλει τη σφαγή.
Είχαν διάφορα ονόματα οι κουδούνες.
Α.Δ., Α.Μ.Α., Α.Σ.Μ., p.i.n., echelon, g.p.s., Α.Φ.Μ. κ.ά.
................
Κι ύστερα ξαπλώσαμε στον καναπέ για να δούμε κάτι βουβάλια με θηλυκά ονόματα να ρίχνουν την σφύρα...

Και να δείς, ο βλάκας, που νόμιζα ότι μόνον η (κάποτε...) Ανατολική Γερμανία διέθετε (τότε...) τέτοια βουβάλια με θηλυκά ονόματα για τους Olympic Dopways...

博爱 - 裁军 - 和平
μπό άϊ – τσάϊ τζούν – χέ πίνγκ
Ναπολέων

Υ.Γ.
Πώς το τραγουδούσε εκείνος ο ωραίος;
«Δεν θέλω άλλες βουβάλες...»
Ν.

sergios είπε...

@ blogoulis: Είναι φανερό πως χρειάζεσαι διακοπές και ευτυχώς πήγες!

@ eternal dreamer: Σαν να ηρέμησαν τώρα τα πράγματα, για να δούμε!

Καλώς όρισες και θα τα λέμε.

@ Ναπολέων: Εγώ ευτυχώς δεν έχω δει βουβάλες, λίγο είδα σήμερα τους Αμερικανούς να ρίχνουν τη σκυτάλη στα 4x100 (χε χε)! Να σου προσφέρω το αθάνατο άσμα:

http://www.youtube.com/watch?v=fNpYoZ7Wf5I&feature=related