Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

THE SMOKING DAYS ARE OVER



Καπνίζω εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρά μου.
Χθες ήταν η μέρα.
Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος που καταπολεμά αποτελεσματικά τα συμπτώματα της στέρησης, όπως εκνευρισμός, βουλιμία, κατάθλιψη, αδυναμία συγκέντρωσης-...ε...τι έγραφα τώρα; - κτλ
Οι λόγοι για να κόψει κάποιος το κάπνισμα είναι πολλοί και γνωστοί. Αν κάποιος αμφιβάλει μπορεί να μπει εδώ.
Οι τρόποι για να το καταφέρει κάποιος είναι επίσης πολλοί. Ο βελονισμός, αν και είχα ακούσει πολλές αρνητικές απόψεις, είναι μια φυσική μέθοδος που επάνω μου μέχρι στιγμής δείχνει να έχει εφαρμογή (δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα κάτι τόσο έντονο που να μην παλεύεται).
Το σημαντικότερο όπλο όμως που έχει ο καπνιστής είναι η ίδια του η θέληση και ότι μέθοδο και να χρησιμοποιήσει θα πρέπει πρώτα να το πάρει απόφαση.
Εγώ έχω δεσμευτεί σε φίλους και γνωστούς να μη γίνω ποτέ σαν αυτούς τους αντιπαθητικούς που μας σπάγαν τα αρχ... όταν καπνίζαμε! Η αποτοξίνωση είναι δύσκολη διαδικασία και ελπίζω η κοινωνική μου ζωή να βγει αλώβητη από αυτή.
Κλείνοντας αν κάποιος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση και θέλει υποστήριξη, ενθάρρυνση ή απλά να μοιραστεί την εμπειρία του είναι καλοδεχούμενος!
Δεν αξίζει τον κόπο να διακινδυνεύουμε την υγεία μας για να πλουτίζουν οι καπνοβιομήχανοι και το κράτος. Venceremos!
Πληροφορίες για Βελονισμό εδώ

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Καλημέρα. Ειλικρινά, αυτή η καπνοαπαγόρευση μού τη δίνει! Καπνίζω ελάχιστα, αλλά εκνευρίζομαι με τις αμερικανικές υστερίες που αφήνουν στο απυρόβλητο τον αλκοολισμό, ο οποίος είναι αντικοινωνικός και επικίνδυνος για όλους, και τα ναρκωτικά. Ή τα κράτη εισπράττουν λιγότερα λεφτά από τον καπνό ή τους συμφέρει να κρατάνε τον μισό πληθυσμό στη μαστούρα και τον άλλο μισό τρομοκρατημένο! Γιατί δεν έχω δει κανέναν να σκοτώνεται με το αυτοκίνητο επειδή καπνίζει ή να δέρνει επειδή ψάχνει το πακέτο του!
Καλή επιτυχία, πάντως.

sergios είπε...

Καλησπέρα! Ξεκινάς μια μεγάλη συζήτηση. Που σταματάει η λογική και που αρχίζει η υστερία; Η αλήθεια είναι το κάπνισμα είναι μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια που πέρα από την προσωπική ζημιά που υφίσταται ο καπνιστής, είναι και ιδιαίτερα ζημιογόνα για το κράτος κάτι που το κράτος προσπαθεί να καλύψει με την υψηλότατη φορολογία. Κακά τα ψέματα όλοι έχουμε συμφέρον να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα μας. Ο περιορισμός των χώρων που επιτρέπεται το κάπνισμα είναι μια λύση στη μορφή που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Χαρακτηριστικά στην Ισπανία μετά την εφαρμογή του μέτρου οι καπνιστές ελαττώθηκαν κατά 30%! Το θέμα είναι όμως ότι μέτρα πάρει η πολιτεία να μην αντιμετωπίζουν τους καπνιστές ως λεπρούς, αλλά ως εξαρτημένα άτομα που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη μέχρι να απαλλαγούν από αυτή τη συνήθεια. Είμαστε αρκετά ώριμη ως κοινωνία για κάτι τέτοιο;
Υ.Σ.: Δεσμέυομαι ότι αυτά τα πίστευα και πριν κόψω το κάπνισμα και θα τα πιστεύω και εάν το ξαναρχίσω!